Blog

 • Versie 2024.1 - BTW validatie update

  Updates

  BTW nummers beginnend met 1

  Sinds kort zijn Belgische BTW nummers in omloop die beginnen met 1, terwijl voordien alle BTW nummers begonnen met 0. De mathematische BTW nummer validatie die Kashexpert uitvoert werd hieraan aangepast.

 • Versie 2019.1 - Meerdere emails per klant en Intervat fix voor negatieve BTW

  Updates

  Meerdere emails per klant

  Het is nu mogelijk om meerdere emails in te geven per klant. Bij het versturen van facturen, herinneringen of mailings wordt de email naar alle email adressen verstuurd.

 • Versie 2016.1 - Verificatie BTW nummers en uitsplitsing bedragen per BTW

  Updates

  Verificatie BTW nummers

  Het is nu mogelijk om BTW nummers te verifiëren. Druk op de knop naast het veld voor BTW nummer in het scherm voor klanten of leveranciers en er wordt nagegaan of het BTW nummer geldig is via het systeem voor de uitwisseling van BTW-informatie van de Europese Commissie (VAT Information Exchange System of VIES). Als het BTW nummer geldig is wordt tevens de naam en het adres van de onderneming getoond.

 • Factuurdatum bepalend voor opeisbaarheid BTW

  Boekhouding

  Oude regeling

  Zoals in vorige artikels reeds ter sprake kwam, trad enkele jaren geleden (op 1 januari 2013) een nieuwe regeling in voege wat betreft BTW opeisbaarheid. De nieuwe regelgeving was sinds het begin onderhevig aan heel wat bezwaren van ondernemingen gezien de enorme complexiteit ervan. Mede hierdoor was er sinds het begin een overgangsregeling waarin zowel oude als nieuwe regels konden gehanteerd worden.

 • Versie 2014.1 - Mogelijkheid tot correctie van de BTW aangifte en negatieve bedragen op factuur

  Updates

  Mogelijkheid tot correctie van de BTW aangifte

  Het is nu mogelijk om correcties te maken in de BTW aangifte. In de diverse verrichtingen kunnen BTW vakken opgegeven worden waarop de debet en credit bedragen geboekt worden.

 • SEPA betalingen en BTW opeisbaarheid

  Boekhouding

  In 2014 zijn er zoals elk jaar enkele veranderingen op vlak van boekhouding, BTW en facturatie. Wij lijsten hier even alle veranderingen op en geven een korte uitleg over wat deze als gevolg hebben voor u en het gebruik van KashExpert. Er is geen specifieke KashExpert versie gemaakt voor 2014 dus u kan in ieder geval gewoon verder met de laatste update.