Versie 2016.1 - Verificatie BTW nummers en uitsplitsing bedragen per BTW

Verificatie BTW nummers

Het is nu mogelijk om BTW nummers te verifiëren. Druk op de knop naast het veld voor BTW nummer in het scherm voor klanten of leveranciers en er wordt nagegaan of het BTW nummer geldig is via het systeem voor de uitwisseling van BTW-informatie van de Europese Commissie (VAT Information Exchange System of VIES). Als het BTW nummer geldig is wordt tevens de naam en het adres van de onderneming getoond.

Uitsplitsing bedragen per btw

In de layouts voor facturen, creditnota’s en offertes is er nu een extra paneel beschikbaar voor de uitsplitsing van prijzen en BTW bedragen per BTW code. Om dit te activeren moet u het BTW paneel aan uw layouts toevoegen.

Zoeken van betalingen op basis van bedrag

Het is nu mogelijk om betalingen op te zoeken op basis van bedrag, via menu Rapporten – Betalingen.

Openstaande facturen in boekhouding

Het is nu mogelijk om rapporten voor openstaande facturen aan te maken en af te printen als u enkel de Boekhouding licentie heeft.

Enkele correcties

In sommige gevallen werd er geen foutmelding gegeven als een email niet kon verzonden worden via webmail, bijvoorbeeld bij verkeerd ingegeven paswoord. En bij afdruk van facturen, gebruik makende van een layout die het BTW bedrag opsplitst, was het mogelijk dat de laatste BTW code dubbel werd afgedrukt. Deze problemen zijn nu opgelost.