Veelgestelde vragen

Indien u een vraag heeft, vindt u hieronder misschien snel een antwoord.

Algemeen

Waarom is KashExpert goedkoper dan de meeste andere boekhoud- en facturatieprogramma’s?
Wij maken weinig reclame en hebben geen medewerkers die de baan op gaan om u te overtuigen. Daarvoor betaalt u dus alvast niet mee. Daarbovenop werken wij niet met verdelers en verzenden wij ook geen CD’s of pakketten. Alle software en handleidingen kunnen vanop onze website gedownload worden. Dit alles maakt het zowel voor ons als voor u goedkoper.
Zijn updates gratis?
Ja! Net zoals u, houden wij zelf ook niet van bijkomende kosten voor iets waarvoor we reeds betaald hebben. Het is immers niet uw fout dat de boekhoudkundige wetgeving zo dikwijls wijzigt. Wij garanderen u dan ook gratis updates bij elke wijziging in de wetgeving en bij elke andere wijziging in onze software.
Waarom biedt KashExpert geen online toepassingen?
Veel van onze klanten zien het niet zitten om hun volledige boekhouding of facturatie online te zetten. Daarnaast valt het internet nogal eens uit, zodat u soms uren of dagen zonder boekhoud- en facturatieprogramma zit. Een online facturatie- en boekhoudprogramma kan trouwens ook erg duur zijn.
Kan ik KashExpert installeren op mijn systeem?
KashExpert kan geïnstalleerd worden op alle Windows systemen, dus ook op Windows XP, Vista en Windows 7. Zowel op 32bit systemen als op 64bit systemen.
Kan er met meerdere medewerkers gelijktijdig op hetzelfde dossier gewerkt worden?
Dat kan. U moet hiervoor een multi-gebruiker licentie aankopen.
Is een latere upgrade van basis toepassing naar multi-dossier mogelijk?
Ja dat is mogelijk.
Eénmaal het programma aangekocht, moet er dan jaarlijks nog iets betaald worden?
Neen, u betaalt slechts eenmalig. Daarna zijn updates levenslang gratis. Enkel als u wilt dat wij u via email of telefonisch bijstaan in geval u vragen of problemen heeft, dient u een kleine bijdrage te betalen.

Facturatie

Kan ik factuur layouts aanpassen aan mijn eigen voorkeur?
Ja, u kan de layout van de verschillende documenten volledig naar wens aanpassen (facturen, creditnota's, aanmaningen, ...) U kan zelfs verschillende layouts maken per document type. Bij het afprinten kan u dan een keuze maken uit deze layouts.
Kan ik een overzicht van openstaande facturen krijgen?
Ja dat kan. Er zijn verschillende rapporten beschikbaar. Zo kan u alle openstaande facturen opvragen (zowel verkoop als aankoop), of gaan filteren per klant of leverancier.
Ik weet dat ik zelf factuurlayouts kan aanpassen, maar heb hier geen tijd voor. Kunnen jullie voor mij een layout op maat aanmaken?
Dat kan, als u ons een voorbeeldfactuur geeft, kunnen wij voor u layout aanmaken. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

Boekhouding

Kan ik met KashExpert volledig zelf mijn boekhouding voeren, zonder hulp van een boekhouder?
Geen enkel boekhoudprogramma vervangt uw boekhouder volledig. Op vragen als “Op welke rekeningen moeten mijn factuurbedragen geboekt worden?” of “Hoeveel BTW kan afgetrokken worden bij de aankoop van mijn wagen?” zal geen enkel boekhoudprogramma u het antwoord kunnen bieden. Voor deze vragen moet u dus terecht bij iemand die enige ervaring heeft met boekhouding of u moet het zelf gaan uitzoeken. Begint u pas als zelfstandige, of hebt u weinig boekhoudkennis, dan kan u KashExpert toch onmiddellijk gebruiken voor het invoeren en opmaken van uw facturen, creditnota’s en offertes, voor het ingeven en bijhouden van betalingen, voor het sturen van aanmaningen of voor enkele andere commerciële handelingen. Op termijn kunt u meer en meer van uw boekhouding zelf beginnen doen, eventueel onder toezicht van uw boekhouder.
Is KashExpert ook geschikt voor VZW’s?
Ja. Voor kleine VZW’s is een vereenvoudigde boekhouding voldoende. Grote VZW’s moeten een dubbele boekhouding voeren. Voor beide gevallen kan KashExpert perfect gebruikt worden.
Is KashExpert geschikt voor vennootschappen (NV, BVBA, …)?
Ja, met KashExpert is het perfect mogelijk om een dubbele boekhouding te voeren. Wat betreft de jaarrekening kan KashExpert de nodige balansen en resultatenrekeningen aanmaken.
Kan ik facturen aanmaken met een speciale BTW regeling of verdeling?
Ja, KashExpert werkt met BTW codes die de verdeling van de BTW en van de maatstaf van heffing aangeven. Standaard zijn de meest voorkomende BTW verdelingen voorzien in KashExpert (21%, 12%, 6%, medecontractant, intracommunautair, import, export, BTW gedeeltelijk aftrekbaar, …). U hoeft dus bij de ingave van dergelijke facturen enkel de juiste BTW code te selecteren. Mocht u toch nog een andere verdeling wensen, kan u steeds u eigen BTW codes aanmaken of aanpassen.
Kan ik met KashExpert afschrijvingen doen?
Dat kan, maar deze moeten wel manueel ingegeven worden via de Diverse Verrichtingen. U kan dit periodiek doen afhankelijk van het type afschrijving. Meestal zal dit bij de afsluiting van het boekjaar zijn.