Versie 2009.0 - Meertalige facturen, offertes en herinneringen en snellere invoer

Meertalige layouts voor facturen, offertes en herinneringen.

Layouts voor facturen, creditnota’s, offertes en herinneringen kunnen vanaf nu in meerdere talen opgesteld worden. Bovendien kan u bij de artikels een beschrijving in de verschillende talen geven. Bij het afprinten worden dan automatisch de layout en artikelbeschrijvingen in de juiste taal gekozen op basis van de klantgegevens. Voor u hiermee begint kan u best meteen uw talen ingeven via menu Basis -> Dossier Instellingen -> Talen tab. De volgorde van de talen veranderen achteraf kan u immers veel tijd kosten.

Decimale artikelaantallen.

Artikelaantallen kunnen nu in decimale getallen opgegeven worden. Dit is handig als u bijvoorbeeld werkuren moet factureren.

Sneller invoeren van klant- en leveranciergegevens.

De schermen voor klanten en leveranciers zijn overzichtelijker geworden. De tab-bladen zijn verdwenen en alle velden staan nu in één en hetzelfde scherm, wat snellere invoer mogelijk maakt (zeker als u de “tab” toets gebruikt).

Verbeteringen bij het maken van layouts.

  • Het verslepen van layoutpanelen gaat nu heel wat vlotter.
  • Er zijn bij de layouts voor facturen, creditnota’s, offertes en herinneringen enkele nieuwe layoutpaneel types beschikbaar: “Document tekst” (tekst die u opgeeft bij factuur/creditnota/offerte invoer), “Klant naam” (in vorige versie enkel samen met het volledige adres).
  • Het is nu ook mogelijk om de verschillende layoutpaneel types te plaatsen tussenin de tekst van een “Vaste tekst” layoutpaneel type. Dit doet u door het layoutpaneel type te plaatsen tussen en . Probeer bijvoorbeeld eens het volgende in een verkoopfactuur layout: “Deze factuur is te betalen voor Vervaldag op rekening 000-1111111-22 met de mededeling BTW Nummer.”. De verschillende beschikbare types vindt u in het “Type” veld in het scherm rechts onderaan.

Volgnummers offertes onafhankelijk van volgnummers verkoopfacturen.

De volgnummers (referenties) van de offertes zijn nu onafhankelijk van de volgnummers van de verkoopfacturen. In de vorige versie waren de volgnummers van de offertes gekoppeld aan de volgnummers van de verkoopfacturen wat meestal niet zo handig is.