Versie 2010.2 - Facturen met beschrijvende regels en extra gepersonaliseerde velden

Factuur kan regels hebben met enkel een beschrijving.

In facturen, creditnota’s en offertes kunnen nu ook regels geplaatst worden met enkel een beschrijving zonder artikel. U kan hiermee eventueel commentaren of meer uitleg kwijt in de tabel van uw factuur, creditnota of offerte. Om dit te doen voegt u gewoon een regel toe en u vult enkel de beschrijving in en laat de andere velden ongemoeid.

Langere beschrijving mogelijk voor factuur regels.

Het is nu mogelijk om een lange beschrijving (onbeperkt aantal karakters) te geven per regel in facturen, creditnota’s en offertes. Bij het kiezen van een artikel zal vanaf nu dan ook de lange beschrijving uit het artikel bestand automatisch in de regel geplaatst worden. Als u nog geen lange beschrijvingen hebt ingegeven voor uw artikelbestanden, dan wordt tijdens de update voor u automatisch de korte beschrijving gekopieerd naar de lange beschrijving.

Modernere look voor hoofdscherm.

Enkele iconen voor facturen en creditnota’s zijn gewijzigd. Dit geeft het hoofdscherm een ietwat modernere look. Facturen worden voorgesteld door een blad met enkele lijnen, creditnota’s worden voorgesteld door hetzelfde blad met een rood kruis erover en offertes met een oranje vraagteken erover.

Extra gepersonaliseerde velden kunnen aangemaakt worden voor facturen, klanten, …

Er kunnen nu extra velden gedefinieerd worden voor facturen, creditnota’s, offertes, klanten, leveranciers en artikels. Dit kunnen tekstvelden, numerieke velden of datumvelden zijn. Deze extra velden kunnen aangemaakt worden via menu Basis -> Extra velden. Als u de layouts aanpast, kunnen deze velden mee afgeprint worden bij het afdrukken van facturen.

Extra dossier instellingen.

Het is nu mogelijk om standaard waarden in te geven voor betaaltermijn en landcode (voor adres en btw nummer), zodanig dat het aanmaken van facturen en klanten sneller kan gaan. Dit kan via menu Basis -> Dossier Instellingen -> “Voorkeuren” tab.

Creditnota’s kunnen nu aangemaakt worden op basis van een factuur.

Creditnota’s kunnen nu aangemaakt worden op basis van een factuur (via een nieuwe knop in de menubalk voor creditnota’s). Op dezelfde wijze kunnen facturen aangemaakt worden op basis van een offerte (via een nieuwe knop in de menubalk voor facturen, die de knop “Offerte -> Factuur” in het offerte scherm vervangt).

Koppeling met externe systemen mogelijk.

Er is een interface beschikbaar om basisbestanden en verrichtingen (facturen, creditnota’s, financiële verrichtingen, klanten, artikels, …) automatisch bij opstart van KashExpert te importeren. Dit kan handig zijn om KashExpert te linken aan andere systemen zoals bijvoorbeeld een webshop, een tijdsregistratie systeem, … Om deze functionaliteit te activeren kan u terecht onder menu Basis -> Dossier Installingen -> “automatische import” tab. Voor meer informatie over het formaat van de import bestanden kan u ons best eens contacteren.

BTW nummer in KashExpert Facturatie.

In KashExpert Facturatie kan nu het BTW nummer ingegeven worden voor klanten en leveranciers.