Versie 2009.2 - Extra boekhouding en commerciële rapporten en langere velden

Extra boekhouding en commerciële rapporten.

Er zijn heel wat nieuwe rapporten beschikbaar. Daar waar de bestaande rapporten hoofdzakelijk interessant zijn vanuit boekhoudkundig standpunt, geven de nieuwe rapporten meer commercieel inzicht in uw activiteiten. Zo kan u bijvoorbeeld de omzet per artikel of per klant gaan bekijken.

Toegang tot de boekhouding rapporten is efficiënter.

  • “Balans” en “Resultatenrekening” zijn nu onmiddellijk beschikbaar vanuit het menu “Rapporten”.
  • Het “Dagboeken” rapport werd opgedeeld in 4 rapporten, nl. “Journaalposten verkoop”, “Journaalposten aankoop”, “Journaalposten financieel” en “Journaalposten divers”. Zonder ook maar enig veld te veranderen in het selectiescherm (bovenaan het scherm), krijg je op deze manier in 1 klik onmiddellijk een rapport van alle journaalposten van het desbetreffende type (verkoop/aankoop/financieel/divers). Wil je enkel de journaalposten van een specifiek dagboek, dan kan dit nog steeds door het selecteren van dat dagboek in het selectiescherm.

Artikelbeschrijving.

Bij het afprinten van facturen, wordt vanaf nu als artikelbeschrijving effectief de artikelbeschrijving van het factuurscherm gebruikt. Voorheen werd de artikelbeschrijving van het artikelbestand gebruikt en kon dus de beschrijving op de factuur niet meer manueel aangepast worden. Dit kan vanaf nu dus wel.

Verschillende velden zijn vergroot.

Het maximum aantal karakters van volgende velden is nu 250:

  • Naam, adres, contact persoon en email van klanten/leveranciers/prospecten
  • Beschrijvingen van artikels

Items uit “Commercieel” menu zijn verplaatst.

Het “Commercieel” menu verdwijnt en de items onder dit menu verhuizen. Het “Prospecten” item verhuist naar “Basis” menu, het “Offertes” item naar “Verrichtingen” en het “Mailing” item naar “Verwerking”.

Bijkomend veld: factuur referentie van de klant.

Het is nu mogelijk een document referentie van de klant in te geven bij verkoopfacturen en verkoopcreditnota’s (naar analogie met referentie van leveranciers bij aankoopfacturen).