Versie 2010.0.0 - BTW wijzigingen 2010 en intracommunautaire listing via Intervat

BTW wijzigingen 2010.

KashExpert voldoet nu aan de nieuwe voorwaarden om BTW aangiften en jaarlijkse klantenlistings in te dienen via Intervat. Een overzicht en korte uitleg omtrent de BTW wijzigingen vindt u hier.

Intracommunautaire listing via Intervat.

Er kan nu ook een intracommunautaire listing ingediend worden via Intervat via menu Rapporten -> BTW -> Intracommunautaire listing.

Niet-officiële listings.

De niet-officiële listings zijn niet meer beschikbaar aangezien ze nutteloos waren en alleen maar voor verwarring zorgden. De officiële listings zijn nu elk beschikbaar via een apart scherm (menu Rapporten -> BTW -> BTW Listing en menu Rapporten -> BTW -> Intracommunautaire listing).

Meerdere gebruikers in een netwerk.

Het is nu mogelijk om met meerdere gebruikers op eenzelfde dossier te werken in een netwerk. Hiervoor moet u wel een nieuwe licentie aanvragen (gratis voor bestaande klanten). Voor meer informatie hieromtrent kan u terecht in de handleiding (Appendix B).

Backup met programma files.

Bij het maken van een backup worden de programma files nu ook meegenomen.

Opzoekingen niet meer hoofdlettergevoelig

Opzoekingen (in de “Zoek” tabbladen) zijn niet meer hoofdlettergevoelig. Wist u trouwens dat het mogelijk was om het karakter “%” te gebruiken als “wildcard”? Zo vindt u bijvoorbeeld met “%bvba” alle resultaten die “bvba” bevatten.

Afrondingsverschillen

Door afrondingsverschillen was het BTW bedrag voor de BTW aangifte in bepaalde gevallen verschillend van het BTW bedrag op de BTW grootboek rekening. Dit is nu opgelost.