Versie 2011.1 - Artikelgroepen en artikelen blokkeren

Artikelgroepen

Het is nu mogelijk om uw artikelen onder te verdelen in artikelgroepen indien u dat wenst. Zo kan u bijvoorbeeld makkelijk kortingen geven op een ganse artikelgroep. In de rapporten “Verkopen per artikel” en “Aankopen per artikel” kan u nu ook resultaten verkrijgen per artikelgroep.

Artikelen blokkeren

Artikelen kunnen geblokkeerd worden. Als u een artikel blokkeert dan kunnen geen facturen meer aangemaakt worden met dat artikel. Handig als een artikel niet meer beschikbaar is en u wilt vermijden dat het nog per ongeluk verkocht wordt.

Meerdere facturen selecteren bij het ingeven van betalingen

Bij het ingeven van betalingen kan u nu meerdere facturen ineens selecteren via bijvoorbeeld de knop “Afpunten verkoopfacturen”. Dit doet u door de Ctrl toets ingedrukt te houden terwijl u de facturen selecteert.

Kopiëren van factuur layouts

Het is nu mogelijk om een factuurlayout te kopiëren naar bijvoorbeeld offerte layouts of creditnota layouts. Zo hoeft u niet telkens opnieuw een layout aan te maken.

Layout velden

Enkele layout veld types zijn van naam veranderd. Als u in uw layouts constructies gebruikt met “” en “” om variabele velden tussen vaste tekst te plaatsen, dan kan u best uw factuur en creditnota layout eens herbekijken/testen (enkel de types “Ref. klant”, “Klant ref.”, “Adres klant”, “Adres klant (met land)”, “Adres klant (zonder naam)”, “Naam klant”, “Contactpersoon klant”, “Land klant” zijn veranderd). De nieuwe namen vindt u als volgt: klik in de layout een willekeurig paneel aan en kijk dan in het vak rechts onderaan waar u in de drop down lijst van het veld “Type” alle huidig beschikbare namen vindt.